Slotvergadering: Hoe gezond is mijn grond?

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 23 februari 2018 20u00 - 22u20
Zaaltje achter café 'Het Vijfde Wiel' - KERKSTRAAT 1, 1755 OETINGEN
Je bodem analyseren is een eerste stap naar bewust bemesten. De interpretatie van de laboresultaten en de vertaling naar effectief te gebruiken (handels)meststoffen is een volgende stap. Tijdens deze bijeenkomst wordt aan elke deelnemer van deze actie een advies bezorgd en bespreken we de algemene principes van bemesting.
De analyseresultaten van de grondstalen die in januari binnen gebracht werden worden besproken. De termen zuurtegraad, % humus, zuurbindende waarde, bekalking, voorraadbemesting, fractionering van bemesting, organische versus chemische meststoffen en de rol van de verschillende hoofd- en sporenelementen worden besproken. De meest frequente handelsmeststoffen die je in de tuincentra vindt worden besproken en ingepast om het bemestingsadvies zo goed mogelijk in te kunnen vullen. 
 

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
bespreking door Yves Hendrickx
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Oetingen
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
via e-mail inschrijven zodat praktische zaken kunnen voorzien worden
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

Nog geen lid van de Landelijke Gilde Oetingen? Vraag je je af wat we op ons programma staan hebben? Als Landelijke Gilde ijveren we voor een leefbaar dorp met ruimte voor alle gebruikers. Ben je nieuwsgierig maar wil je toch de kat uit de boom kijken, volg ons dan als LGOetingen op Facebook of neem gerust eens deel aan een activiteit, kom eens de sfeer opsnuiven. We verwelkomen je graag.

Vragen? Contacteer organisator

0477742148